Biologische edelgistvlokken

Biologische edelgistvlokken

Waar kan je biologische edelgistvlokken kopen?

Zoek hier bio edelgistvlokken aanbiedingen

Als je edelgistvlokken van biologische kwaliteit wilt kopen, moet je soms lang zoeken. Het aanbod biologische edelgistvlokken, met eko keurmerk, is beperkt en de afzetmarkt is relatief klein.  De meeste consumenten kiezen voor goedkope edelgistvlokken, die zijn gemiddeld zo een 30 % goedkoper dan bio edelgist. Op deze pagina meer informatie over dit unieke vegan voedingssupplement met zijn B vitaminen, foliumzuur en belangrijke mineralen. Je kunt biologische edelgistvlokken van 150 of 200 gram kopen. Soms kan je ze kopen in een grotere verpakking.

Biologische edelgistvlokken, welke merken?

Biologische gistvlokken zijn te koop van onder andere de merken Bountiful, Matisson en het eigen merk van Body & Fitshop. De laatste de bio gistvlokken van Body en Fitshop zijn onderdeel van een groter aanbod veganistische voedingssupplementen, vitamines, mineralen en sportdranken en eiwitshakes. Body en Fitshop erkent dat veganistisch eten en een veganistische levenswijze steeds meer in opkomst is en vergroot haar vegan assortiment voortdurend.  Overigens zijn de meeste gistvlokken verpakt in eenheden van 150 of 200 gram.

Kiezen voor biologische of niet biologische edelgistvlokken?

Biologisch wil zeggen dat de grondstoffen verbouwd zijn zonder bestrijdingsmiddelen, de grond biologisch is en en er met aandacht voor mens, dier en milieu wordt geproduceerd. Als je de keuze hebt tussen biologische producten of niet bio producten, zouden wij willen adviseren, ga voor bio, ga voor een betere wereld.  Maar helaas kleeft er aan duurzaam en biologisch ook vaak een extra prijskaartje en niet iedereen heeft een even dikke portemonnee.  Als je veganist bent, ben je al heel blij met de traditionele gistvlokken. Je bent waarschijnlijk al blij als je je een biologisch brood kunt permitteren en biologische groente en granen kunt kopen. Biologische edelgistvlokken je zou er voor kunnen kiezen als je koopkracht en portemonnee het toelaat. In het leven moet je nu eenmaal keuzes maken. Eén daarvan is het kopen van biologische producten.

Worden biologische gistvlokken in de toekomst goedkoper?

Als meer consumenten deze gistvlokken gaan kopen, is de kans dat ze goedkoper worden zeker aanwezig. Dat geld ook voor producten als biologische seitan, tofu en biologische kaas. Het BTW tarief zou op duurzame voedingsmiddelen zeker verlaagd moeten worden om de verkoop meer te stimuleren! De kans dat Albert Heijn en de Jumbo met goedkopere vegan edelgistvlokken komen, is groot!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *