Foliumzuur

Waarom foliumzuur zo belangrijk is.

Onze aanbiedingen edelgistvlokken met foliumzuur

Edelgistvlokken zijn met name een belangrijk voedingsmiddel in verband met het hoge gehalte aan foliumzuur. Een andere  naam voor foliumzuur is vitamine B11. Uit onderzoeken blijkt onder meer dat als je een tekort aan vitamine B11 hebt, je ook vaak een tekort aan vitamine B12 hebt. Er lijkt een duidelijk verband te zijn. Op de opname van vitamine B6 kan minder of moeilijker worden als je een tekort aan foliumzuur hebt. Foliumzuur is mede verantwoordelijk voor de aanmaak van de belangrijke witte en rode bloedcellen en te weinig vitamine B6 en vitamine B11 kan leiden tot bloedarmoede. Kortom, één van de redenen waarom zoveel mensen edelgistvlokken kopen, is dat ze een tekort aan foliumzuur willen vermijden.

Foliumzuur belangrijk bij zwangerschap.

Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, wordt aangeraden extra foliumzuur te gebruiken want het vitamine B11 is super belangrijk voor het zenuwstelsel van het ongeboren kind. Ook slikken veel zwangere vrouwen vaak extra vitamine B12, D3, Ijzertabletten en vitamine B11. Allemaal om de kans voor een optimale groei van de ongeboren vrucht te bevorderen. Er zijn zelfs vrouwen die ervan overtuigd zijn dat het extra gebruik van edelgistvlokken met het hoge gehalte aan foliumzuur de kans vergroot zwanger te worden maar dat is nooit wetenschappelijk bewezen. Overigens is niet alleen een tekort aan foliumzuur risicovol, ook een tekort aan vitamine B12 kan gevolgen hebben voor de gezondheid.

Waar kan je edelgistvlokken met foliumzuur kopen?

In de meeste supermarkten zijn edelgistvlokken niet te koop. Bij Jumbo kan je biologische edelgistvlokken van het merk Bio Today kopen. Bij de natuurvoedingswinkel koop je Natufood edelgistvlokken en soms hebben ze ook de merken Bountiful, Matisson en Food To Care.  Als je de prijzen van niet biologische edelgistvlokken met elkaar gaat vergelijken, is die van het merk Food to Care vaak het goedkoopste. Ook de gistvlokken van het eigen merk van de Weegschaal, natuurvoedingssupermarkt, zijn relatief goedkoop. Als het puur om het aanwezige foliumzuur gaat in de vitamine B11 kan je ook voedingssupplementen met een hoog gehalte aan foliumzuur kopen.

Foliumzuur alleen in edelgistvlokken?

Gelukkig bevatten veel andere producten foliumzuur en vind je deze belangrijke vitamine ook in spinazie, boerenkool, broccolli en volkorenrijst, volkorenbrood, enzovoort. Belangrijk is dat je gezond en evenwichtig eet.  Ook noten bevatten veel belangrijke vitaminen. Een veganistische levensstijl wordt steeds vaker aanbevolen.

Zelf vegan kaas maken.

Wil je zelf veganistische kaas maken?? Als je edelgistvlokken verhit verliest het wel een aantal goede eigenschappen zoals verlies van foliumzuur. Maar zelf veganistische kaas maken is goed te doen. Lees hier ons artikel over veganistische kaas maken.

Vitamine B12 en edelgistvlokken.

Er zit geen vitamine B12 in edelgistvlokken, ook niet in de biologische. Wel worden bij een aantal vleesvervangers vitaminen waaronder B12 toegevoegd. Lees elders in deze blog waarom veganistische kaas zo lekker wordt met edelgistvlokken.

 

Share this post

Comments (2)

  • Teunisbloemolie en de verlichting bij menstruatie klachten Reply

    […] van de hormoonhuishouding. Dat geldt wat de gezondheid betreft, zowel voor mannen als vrouwen. Ook aandacht voor foliumzuur en met name bij zwangere vrouwen, is aan te […]

    21 januari 2019 at 06:53
  • Pompoenpittenolie en de gezondheidsvoordelen voor mannen en vrouwen Reply

    […] Een aantal onderzoeken hebben uitgewezen dat pompoenpitolie kan werken bij chronische vermoeidheid. De zink, mineralen en met nane B vitaminen, zouden een positief effect hebben op mensen die chronisch vermoeid zijn geraakt. Ook belangrijk is dat je voldoende vitamine B12 en foliumzuur binnenkrijgt. Hier lees je meer over het belang van vitamine B12 en hier over het belang van foliumzuur. […]

    21 januari 2019 at 07:07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *