Veganistische kaas maken met edelgistvlokken

Veganistische kaas maken met edelgistvlokken

Je kunt met edelgistvlokken veganistische kaas maken.

Zelf veganistische kaas maken?  Als veganist gebruik je ook geen melk en eieren. Lastig als je van kaas maakt. In de meeste kaassoorten wordt koemelk gebruikt of geitenmelk en dat is de reden waarom veganisten geen kaas eten. Daarnaast wordt kaas soms gestremd met leb uit de kalf maag en ook is voor veganisten onverteerbaar. Gelukkig is er tegenwoordig overheerlijke veganistische kaas te koop in de betere natuurvoedingswinkels en kan je met behulp van edelgistvlokken ook zelf vegan kaas maken.  Bijvoorbeeld met behulp van kurkuma, kruidnagel, gistvlokken, zout, kruiden, een plantaardig bindmiddel zoals agar agar en kokosvet. Je kunt zachte vegan kaas maken maar met wat oefeningen kan je ook  zelf een harde veganistische kaas maken.

Recepten voor veganistische kaas met edelgistvlokken.

Als je op het internet naar veganistische recepten zoekt voor het zelf maken van vegan kaas, kom je vele mogelijkheden tegen. Eén van de betere recepten voor het maken van veganistische kaas vind je hier. Je kunt met dit recept overheerlijke veganistische kaas zelf maken. En natuurlijk worden er in dit vegan recept edelgistvlokken als slaakmaker gebruikt.

Meer veganistische recepten.

De veganistische keuken is gevarieerd en gezond. Als je vaker veganistisch eet, kan je ook afvallen, beter sporten en mediteren. een gezonde geest en gezond lichaam gaan goed samen. Ook veel topsporters leven veganistisch. Wist je bijvoorbeeld dat Carl Lewis als vegan vele olympische records heeft gevestigd? Voor het zelf maken van veganistische kaas kan je naast edelgistvlokken ook andere natuurlijke smaakmakers gebruiken. denk aan kruiden zoals bieslook en das. Omdat je bij het zelf maken van vegan kaas géén zout nodig hebt, is dat ook beter voor je bloeddruk. En we maken ons in dit leven al heel erg druk. Een veganistische levensstijl, de enige oplossing voor een gezonde en verantwoorde toekomst.

Vitamine B12 en veganistische kaas.

Als je veganistische kaas in de natuurvoedingswinkel koopt, is daar soms al vitamine B12 aan toegevoegd.  Als veganist moet je B12 producten gebruiken of extra vitamine B12 tabletten slikken. Als je zelf vegan kaas maakt, voeg je geen vitamines toe. Helaas bevatten edelgistvlokken ook geen vitamine B12.

Share this post

Comment (1)

  • Edelgistvlokken gebruiken | foliumzuur = vitamine B11 Reply

    […] Wil je zelf veganistische kaas maken?? Als je edelgistvlokken verhit verliest het wel een aantal goede eigenschappen zoals verlies van foliumzuur. Maar zelf veganistische kaas maken is goed te doen. Lees hier ons artikel over veganistische kaas maken. […]

    27 februari 2019 at 07:45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *